VPN nodig voor je router?
Nu vrienden verwijzen

Het is belangrijk om je router up-to-date te houden voor de nieuwste functionaliteit en beveiligingsupgrades.

De automatische updatefunctie op AircoveOS en ExpressVPN voor routers werkt je router dagelijks om 4 uur ’s ochtends lokale tijd bij als er een update beschikbaar is. Meestal hoef je je router niet handmatig bij te werken.

Opmerking: Het bijwerken van je router verwijdert de huidige instellingen niet.

Spring naar…

Hoe je kunt zien welke softwareversie je router gebruikt
Automatische update op AircoveOS en ExpressVPN voor routers
Handmatig Aircove of een router met ExpressVPN bijwerken

Hoe je kunt zien welke softwareversie je router gebruikt

1. Log in op het dashboard van je router.
  2. Selecteer Geavanceerde Instellingen > Software-update.

Hier zie je je softwareversie.

Hulp nodig? Neem contact op met de helpdesk van ExpressVPN en je wordt direct geholpen.

Terug naar boven

Automatische update op AircoveOS en ExpressVPN voor routers

De automatische updatefunctie, standaard ingeschakeld op AircoveOS en ExpressVPN voor routers, zorgt ervoor dat beschikbare updates automatisch dagelijks om 4 uur ’s ochtends op je router worden geïnstalleerd. We raden aan deze functie ingeschakeld te laten om de nieuwste functies en beveiligingsupdates te ontvangen.

Automatische update in- of uitschakelen

1. Log in op het dashboard van je router.
  2. Selecteer Geavanceerde Instellingen > Software-update.
  3. Schakel Dagelijks beschikbare updates installeren om 4:00 uur in of uit.
  4. Selecteer Opslaan.

Wanneer de automatische update is uitgeschakeld, krijg je een melding op het dashboard van je router wanneer er een update beschikbaar is. Om de update te installeren, selecteer Nu updaten.

Controleer of wijzig je tijdzone-instellingen

Om ervoor te zorgen dat je router op het juiste moment van de dag wordt bijgewerkt, controleer je of de tijdzone correct is ingesteld. Om de tijdzone te controleren of te wijzigen:

1. Log in op het dashboard van je router.
  2. Selecteer Geavanceerde Instellingen > Aircove-instellingen of Router-instellingen.
  3. Controleer je tijdzone onder Tijdzone.
  4. Om je tijdzone opnieuw in te stellen, selecteer je je huidige tijdzone en selecteer vervolgens Opslaan.
    Router dashboard UI showing the time zone settings

Hulp nodig? Neem contact op met de helpdesk van ExpressVPN en je wordt direct geholpen.
Terug naar boven

Handmatig Aircove of een router met ExpressVPN bijwerken

Om je router handmatig bij te werken, download je de nieuwste ExpressVPN-firmware:

1. Log in op de ExpressVPN setup-pagina.
  2. Selecteer je routermodel.
  3. Selecteer Firmware downloaden.

Installeer daarna de firmware op de router:

1. Log in op het dashboard van je router.
  2. Selecteer Geavanceerde Instellingen > Software-update.
    Select “Software Update.”
  3. Selecteer Bestand kiezen.
  4. Selecteer het firmwarebestand en selecteer vervolgens Nu updaten.
    Select "Update Now."

Wanneer de router zijn firmware bijwerkt, wordt je apparaat losgekoppeld van het netwerk. Nadat de update is voltooid, verbind je je apparaat opnieuw met de router.

Hulp nodig? Neem contact op met de helpdesk van ExpressVPN en je wordt direct geholpen.