In deze handleiding leer je hoe je ExpressVPN installeert op Netgear-routers.

ExpressVPN wordt ondersteund op de volgende Netgear-routermodellen:

• Netgear R6300v2
    • Netgear R6400v2
    • Netgear R6700v3
    • Netgear Nighthawk R7000
    • Netgear Nighthawk R7000P
Belangrijk: Door het installeren van firmware van derden, zoals ExpressVPN, vervalt mogelijk je garantie. Ga na bij de leverancier of dit een probleem is.

Als je een voorgeconfigureerde router van Flashrouters hebt gekocht, ga dan meteen naar de installatie op je router voltooien.

Spring naar…

1. De ExpressVPN-firmware downloaden
2. Je Netgear-router verbinden met het internet
3. De ExpressVPN-firmware installeren
4. Verbinden met de router waar ExpressVPN op draait.
5. De installatie op je router voltooien

1. De ExpressVPN-firmware downloaden

Download de firmware op de website van ExpressVPN. Selecteer in het uitvouwbare menu het model van je Netgear-router.

Selecteer Firmware downloaden.

Click "Download firmware."

Houd dit browservenster open. Je hebt de activatiecode later nodig voor het instellen.

Keep this browser window open. You will need the activation code for the setup later.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

2. Je Netgear-router verbinden met het internet

Belangrijk: Als op dit moment verbonden bent met een andere router, raden wij je aan om de Netgear-router als secundaire router toe te voegen aan je bestaande netwerk. Als je een bestaande router wilt vervangen door de Netgear-router, raden wij je aan om eerst de Netgear-router als secundaire router toe te voegen voordat je de bestaande router verwijdert.

Voordat je begint moet je eerst:

• je Netgear-router aanzetten.
  • de Netgear-router verbinden met het internet (via een modem of een bestaande router).
  • je apparaat verbinden met de Netgear-router (via wifi of een LAN-kabel).

Als je de ExpressVPN-firmware installeert op een bestaande router die de initiële netwerkinstallatie al heeft voltooid: ga verder naar de ExpressVPN-firmware installeren.

Als je de ExpressVPN-firmware installeert op een nieuwe router die de initiële netwerkinstallatie nog niet heeft voltooid:

1. voer in de adresbalk van je webbrowser 192.168.1.1192.168.0.1 of routerlogin.net in.
  2. voltooi de initiële netwerkinstallatie door de aanwijzingen op het scherm te volgen.
  3. ga door met het installeren van de ExpressVPN-firmware.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

3. De ExpressVPN-firmware installeren

Belangrijk: Door de ExpressVPN firmware op je Netgear-router te installeren verdwijnen uw huidige instellingen, zoals je wifi-SSID en -wachtwoord. Je kunt zo nodig je router resetten naar de standaard Netgear-firmware.

Voer in de adresbalk van je browser 192.168.1.1192.168.0.1, of routerlogin.net in. (Als je ooit je standaardgateway had veranderd kunt je dit vinden in de instellingen van je apparaat.)

Voer als dat gevraagd wordt gebruikersnaam en wachtwoord van je Netgear-router in. Standaard is dat admin en password. Selecteer Inloggen.

Sign in to the Netgear admin with your username and password.

NB: Als het niet lukt om in te loggen met admin en password, kun je proberen in te loggen met de standaard inloggegevens die op de onderkant van je Netgear-router staan. Maar als je ze ooit veranderd hebt en ze niet meer weet zult je je router een harde reset moeten geven zodat je de standaard inloggegevens weer kunt gebruiken om in te loggen.

Selecteer in het adminpaneel van je router het tabblad GEAVANCEERD.

Klik in het zijmenu op Administratie > Router-update.

Click “Router Update.”

Klik op Browsen en zoek het ExpressVPN firmware .chk-bestand dat je eerder hebt gedownload.

Click “Browse” to upload the ExpressVPN firmware.

Klik op Uploaden. Als je gevraagd wordt je internetverbinding te verbreken, selecteer je OK.

Je router zou automatisch opnieuw moeten opstarten.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

4. Verbinden met de router waar ExpressVPN op draait.

Verbind je apparaat met de nieuwe VPN-router via LAN-kabel of -wifi.

Voor wifi verschijnt de netwerknaam als de wifi-naam van de Netgear-router.  (Als je de wifi-netwerknaam van je Netgear-router niet gewijzigd had, is dat de standaard wifi-netwerknaam die op de onderkant van je Netgear router staat.) Het kan even duren voordat hij in je lijst met netwerken te zien is.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

5. De installatie op je router voltooien

Als je apparaat is verbonden met het netwerk, krijg je het ExpressVPN-router installatiescherm te zien. Als dat niet verschijnt ga je naar expressvpnrouter.com. Selecteer Aan de slag en volg de instructies.

Noteer als de installatie voltooid is, je wifi-naam, -wachtwoord en je routerwachtwoord.

Make a note of the important information after the setup is complete.

Je heeft nu de ExpressVPN-app op je router geïnstalleerd.