Deze handleiding toont je hoe je ExpressVPN installeert op Asus-routers.

ExpressVPN wordt ondersteund op de volgende Asus-routermodellen:

• RT-AC68U (t/m v3)
  • RT-AC87U
  • RT-AC56R
  • RT-AC56S
  • RT-AC56U

Als je model Asus-router ExpressVPN niet ondersteunt, kun je de OpenVPN handmatige configuratie gebruiken.

Belangrijk: Het installeren van firmware van derden, zoals bijvoorbeeld ExpressVPN voor routers, kan je garantie in gevaar brengen. Vraag bij de leverancier na of dit het geval is.

Spring naar …

1. De ExpressVPN-firmware downloaden
2. Je Asus-router verbinden met het internet
3. De ExpressVPN-firmware installeren
4. Verbinden met de router die draait op ExpressVPN
5. De installatie op je router voltooien

1. De ExpressVPN-firmware downloaden

Download de firmware op de website van ExpressVPN. Selecteer in het uitklapmenu het model van je Asus-router.

Selecteer Firmware downloaden.

Selecteer uw router en klik vervolgens op "Firmware downloaden."

Houd dit browservenster open. Je hebt de activatiecode later nodig voor het instellen.

Houd dit browservenster open. U hebt de activatiecode later nodig voor de installatie.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

2. Je Asus-router verbinden met het internet

Belangrijk: Als je op dit moment met een andere router verbonden bent, raden wij je aan om de Asus-router als secundaire router toe te voegen aan je bestaande netwerk. Als je een bestaande router wilt vervangen door de Asus-router, raden wij je aan de Asus-router als secundaire router te installeren voordat je de bestaande router verwijdert.

Voordat je aan de slag gaat moet je eraan denken om:

• je Asus-router aan te zetten.
  • de Asus-router te verbinden met het internet (via een modem of een bestaande router).
  • je apparaat te verbinden met de Asus-router (via wifi of een LAN-kabel).

Als je de ExpressVPN firmware installeert op een bestaande router die de initiële netwerkinstallatie al heeft doorlopen: ga door naar de ExpressVPN-firmware installeren.

Als je de firmware op een nieuwe router installeert waarop de initiële netwerkinstallatie niet voltooid is:

1. Voer in de adresbalk van je webbrowser 192.168.1.1 of router.asus.com in.
  2. Doorloop het netwerkinstallatieproces door de instructies op het scherm te volgen.
  3. Ga door met het installeren van de ExpressVPN-firmware.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

3. De ExpressVPN-firmware installeren

Belangrijk: Door de ExpressVPN-firmware op je Asus-router te installeren verdwijnen je huidige instellingen zoals je wifi-SSID en wachtwoord. Je kunt te allen tijde je router resetten naar de standaard Asus-firmware als dat nodig is.

Voer in de adresbalk van je browser router.asus.com or 192.168.1.1. in. (Als je in het verleden je standaard gateway hebt veranderd, kun je dat terugvinden in de instellingen van je apparaat.)

Voer als dat gevraagd wordt gebruikersnaam en wachtwoord van je Asus-router in. Standaard is dat allebei admin.

NB: Als je niet kunt inloggen met admin, kun je proberen in te loggen met de standaard inloggegevens die onderop je Asus-router staan. Maar als je die in het verleden heeft gewijzigd en ze niet meer weet, zal je een harde reset van je router moeten doen zodat je jouw standaard inloggegevens kunt gebruiken om in te loggen.

Sign in to the Asus admin with your admin username and password.

NB: Als je eenmaal in de admin-instellingen van je router bent, kun je het wifi-wachtwoord van je router vinden onder PIN code of WPA-PSK key. Noteer je wifi-wachtwoord, later moet je dit invoeren.

Klik in de zijbalk op Administration > Firmware Upgrade.

Click “Firmware Upgrade.”

Selecteer Uploaden en selecteer dan het ExpressVPN firmware .trx-bestand dat je eerder hebt gedownload.

Klik op “Uploaden” om de ExpressVPN-firmware te downloaden.

NB: Eenmaal in de admin-instellingen van de router, vind je je wifi-wachtwoord onder PIN-code of WPA-PSK-sleutel. Maak hier een notitie van aangezien je het later nodig hebt.

Selecteer in de zijbalk Administration > Firmware upgraden.

Click “Firmware upgraden.”

Selecteer Uploaden, en selecteer vervolgens het ExpressVPN firmware .trx-bestand dat je eerder gedownload hebt.

Klik op “Uploaden” om de ExpressVPN-firmware te downloaden.

Zodra je de ExpressVPN-firmware met succes heeft geupload, staat er op het scherm: “Firmware upgrade is klaar.  Start je (jouw Asus-routermodel) handmatig opnieuw op.”

Je hebt nu de ExpressVPN-firmware op je Asus-router geïnstalleerd.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

4. Verbinden met de router die draait op ExpressVPN

Je kunt je apparaat met de nieuwe VPN-router verbinden via wifi of met een LAN-kabel.

Voor wifi zal de netwerknaam verschijnen als de wifinaam van jouw Asus-router. (Als je de netwerknaam van je Asus-router nog niet had gewijzigd, zie je de standaard wifi-netwerknaam afgedrukt onderop jouw Asus-router.) Het kan even duren voordat deze in je lijst met netwerken verschijnt.

Daarna voer je het wachtwoord van je wifi-netwerk in. (Je kunt ook het standaard wifi-wachtwoord onderop je router vinden.)

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

5. De installatie op je router voltooien

Zodra je apparaat is verbonden met het netwerk zie je het ExpressVPN router scherm voor instellen. Als dat niet verschijnt, ga dan naar www.expressvpnrouter.com. Selecteer Aan de slag en volg de aanwijzingen.

Noteer, zodra het instellen voltooid is, jouw wifi-naam en wachtwoord evenals je router-wachtwoord.

Je hebt nu de ExpressVPN geïnstalleerd op jouw router.

NB: Zodra je het admin-wachtwoord van je router hebt ingesteld, zal de router automatisch beschikbare updates installeren.