Notera: Du kanske inte får omedelbar tillgång till ExpressVPN:s tillägg för dedikerad IP eftersom det successivt rullas ut till alla användare. När du har köpt det kan du använda det i ExpressVPN-appen för Android, iOS och Windows. Fler plattformar kommer att bli tillgängliga snart.

Den här sidan svarar på vanliga frågor om ExpressVPN:s tillägg för dedikerad IP.

Hoppa till:
Allmän information
Vad är en dedikerad IP-adress?
Minskar användningen av en dedikerad IP min integritet?
Hur köper jag en dedikerad IP-adress?
Hur ställer jag in och använder min dedikerade IP-adress?
Vilka plattformar stöder en dedikerad IP-adress?
Vilka platser för dedikerad IP finns tillgängliga?
Kan jag ändra platsen för min dedikerade IP?

Prissättning, konto och prenumeration
Hur mycket kostar en dedikerad IP-adress?
Kan jag välja eller redigera varaktigheten för min dedikerade IP-adress?
Finns det en gratis provperiod för ExpressVPN
dedikerade IP?

Kan jag avbryta min dedikerade IP?
Kan jag få en återbetalning för min dedikerade IP?
Kommer min dedikerade IP-adress att upphöra?
Kan jag köpa flera dedikerade IP-adresser?
Kan jag ansluta till min dedikerade IP på flera enheter samtidigt?

Felsökning
Jag har tappat bort min åtkomstkod
Min dedikerade IP fungerar inte

Allmän information

Vad är en dedikerad IP?

En dedikerad IP är en unik IP-adress som tilldelas dig ensam—ingen annan kan använda den, och inte ens ExpressVPN kan spåra den tillbaka till dig. Däremot tilldelas en delad IP-adress flera användare samtidigt. Till exempel, när du ansluter till VPN delar du en IP med andra användare som är anslutna till samma VPN-server vid en given tidpunkt. Lär dig hur vår dedikerade IP är lika privat som en delad IP.

En dedikerad IP-adress är knuten till en specifik VPN-plats och du kommer att tilldelas samma IP-adress varje gång du ansluter till den servern. Detta gör dedikerade IP-adresser statiska, medan delade IP-adresser ofta är dynamiska.

Eftersom en dedikerad IP-adress är exklusivt din, hjälper den dig att motverka”dålig granne”-effekten. Du är mindre benägen att flaggas av webbplatssäkerhetsprotokoll, vilket resulterar i smidigare åtkomst till webbplatser och tjänster, med färre CAPTCHA
och verifieringssteg.

Och eftersom din dedikerade IP-adress är fast, kan du komma åt dina privata eller företagsnätverk var som helst genom att be din IT-administratör vitlista din dedikerade IP. Detta gör att du kan komma åt dina affärsresurser bekvämt och säkert var du än är, samtidigt som du fortfarande kan njuta av skyddet av en VPN.

Tillbaka till toppen

Minskar användningen av en dedikerad IP min integritet?

ExpressVPN:s tillägg för dedikerad IP är utformad med din integritet i åtanke och vi vidtar extra försiktighetsåtgärder för att upprätthålla din anonymitet. Vanligtvis med en VPN delar många användare samma IP-adress, vilket är en nyckelkomponent i VPN:ns anonymiseringsprocess. Med en dedikerad IP som tilldelas en enda användare måste särskilda åtgärder vidtas för att säkerställa anonymitet: Tredje parter eller ExpressVPN ska aldrig kunna koppla den dedikerade IP:n till användaren.
ExpressVPN använder nollkunskapskryptering och avancerade kryptografiska teknologier för att säkerställa att det inte finns någon länk mellan ditt konto och din dedikerade IP—vi kan aldrig spåra den tillbaka till dig.

Vi använder ett blint token-baserat system för att separera dina betalningsuppgifter från den IP vi tilldelar dig. Detta säkerställer att din dedikerade IP och dess konfigurationsinställningar är helt privata och krypterade i en säker end-to-end kommunikationskanal. Eftersom ExpressVPN inte kan se eller återställa din åtkomstkod är det viktigt att du skyddar den för att undvika att förlora tillgången till din dedikerade IP.

Vi kommer att publicera vår kod och förklara vår säkerhetsdesign i en teknisk vitbok, som kommer att vara tillgänglig snart.

Tillbaka till toppen

Hur köper jag en dedikerad IP?

Notera: Du kanske inte får omedelbar tillgång till ExpressVPN:s tillägg för dedikerad IP eftersom det successivt rullas ut till alla användare. När du har köpt det kan du använda det i ExpressVPN-appen för Android, iOS och Windows. Fler plattformar kommer att bli tillgängliga snart.

ExpressVPN dedikerade IP rullas successivt ut till alla användare. Vi arbetar med att utöka tjänsten till fler användare, platser och plattformar. Du kan ta reda på om det är tillgängligt för dig genom att besöka vår beställningssida och kontrollera om det finns ett alternativ att lägga till en dedikerad IP till din beställning.

Tillbaka till toppen

Hur ställer jag in och använder min dedikerade IP-adress?

Notera: Du kanske inte får omedelbar tillgång till ExpressVPN:s tillägg för dedikerad IP eftersom det successivt rullas ut till alla användare. När du har köpt det kan du använda det i ExpressVPN-appen för Android, iOS och Windows. Fler plattformar kommer att bli tillgängliga snart.

För att använda din dedikerade IP på din enhet måste du först ladda ner och installera ExpressVPN-appen. Utforska våra guider för att ställa in och använda din dedikerade IP på Android, iOS, och Windows.

Under installationen skapar du en åtkomstkod för din dedikerade IP. Denna kod kommer att vara det enda sättet att få tillgång till din dedikerade IP på andra enheter. Vi rekommenderar att du skapar en stark, unik kod och förvarar den på en säker plats, som på ExpressVPN Keys. Om du tappar bort din åtkomstkod kan ExpressVPN inte återställa den—inte ens med din tillåtelse—och du kommer att förlora tillgången till din dedikerade IP.

Tillbaka till toppen

Vilka plattformar kan jag använda min dedikerade IP-adress på?

Du kan använda din dedikerade IP i ExpressVPN-appen för Android, iOS och Windows. Fler plattformar kommer att bli tillgängliga snart då ExpressVPN:s tillägg för dedikerad IP successivt rullas ut till alla användare och plattformar.
Tillbaka till toppen

Vilka platser för dedikerad IP finns tillgängliga?

Notera: Dedikerad IP kanske inte fungerar i länder med hög internetcensur. Tillgängligheten för platser kan ändras.

Du kan för närvarande köpa en dedikerad IP-adress på dessa platser. Fler platser kommer att läggas till snart.

• Australien – Sydney
  • Österrike
  • Belgien
  • Kanada – Toronto
  • Danmark
  • Frankrike – Paris
  • Tyskland – Frankfurt
  • Hong Kong
  • Irland
  • Italien – Cosenza
  • Japan – Tokyo
  • Nederländerna – Amsterdam
  • Norge
  • Portugal
  • Singapore – Jurong
  • Sydafrika
  • Storbritannien – Docklands
  • Storbritannien – Midlands
  • USA – Chicago
  • USA – Houston
  • USA – Los Angeles
  • USA – Miami
  • USA – New York
  • USA – San Francisco
  • USA – Seattle

Tillbaka till toppen

Kan jag ändra platsen för min dedikerade IP?

Notera: Du kanske inte får omedelbar tillgång till ExpressVPN:s tillägg för dedikerad IP eftersom det successivt rullas ut till alla användare. När du har köpt det kan du använda det i ExpressVPN-appen för Android, iOS och Windows. Fler plattformar kommer att bli tillgängliga snart.

Nej, det kan du inte. Efter att ha köpt tillägget för dedikerad IP, måste du ställa in det i ExpressVPN-appen och välja en plats. När platsen är vald är den fast under tilläggets giltighetstid.

Tillbaka till toppen

Prissättning, konto och prenumeration

Hur mycket kostar en dedikerad IP-adress?

Notera: Du kanske inte får omedelbar tillgång till ExpressVPN:s tillägg för dedikerad IP eftersom det successivt rullas ut till alla användare. När du har köpt det kan du använda det i ExpressVPN-appen för Android, iOS och Windows. Fler plattformar kommer att bli tillgängliga snart.

Du kan lägga till en dedikerad IP-adress när du köper en ny VPN-plan, och priset beror på vilken plan du väljer. Se en detaljerad översikt av våra planer och priser.

Tillbaka till toppen

Kan jag välja eller redigera varaktigheten för min dedikerade IP?

Varaktigheten för ditt tillägg för dedikerad IP beror på din VPN-plan. Till exempel, om du köper en ny 12-månaders ExpressVPN-plan kommer din dedikerade IP-adress också att vara aktiv i 12 månader. För närvarande kan du inte välja varaktigheten för din dedikerade IP-adress separat eller ändra den efter att du har köpt den.
Tillbaka till toppen

Finns det en gratis provperiod för ExpressVPN:s dedikerade IP?

Det finns ingen gratis provperiod för ExpressVPN:s tillägg för dedikerad IP. Men precis som med vår VPN-tjänst kan du njuta av en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti på din dedikerade IP. Om du vill begära en återbetalning, kontakta vårt supportteam inom 30 dagar efter att du har köpt din dedikerade IP.
Tillbaka till toppen

Kan jag avbryta min dedikerade IP?

Precis som med vår VPN-tjänst, kommer din dedikerade IP med en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. För att avbryta din dedikerade IP och begära en återbetalning, kontakta vårt supportteam inom 30 dagar efter köp.

För att stänga av automatisk förnyelse för din dedikerade IP måste du kontakta supporten. Detta innebär att du inte kommer att debiteras för en ny cykel när ditt tillägg för dedikerad IP löper ut. Du kommer bara att debiteras för en ny cykel av din VPN-prenumeration om du inte stänger av automatisk förnyelse för den också.

Tillbaka till toppen

Kan jag få en återbetalning för min dedikerade IP?

Vårt tillägg för dedikerad IP följer samma 30-dagars återbetalningspolicy som vår VPN-tjänst. Läs ExpressVPN:s återbetalningspolicy.

Tillbaka till toppen

Kommer min dedikerade IP-adress att upphöra?

Eftersom din dedikerade IP-adress är ett tillägg, kommer den att upphöra samtidigt som din VPN-prenumeration.

Men om alla ExpressVPN-appar som du har låst upp din dedikerade IP på är offline i mer än två månader (eller en månad om du har en månadsplan), kommer din dedikerade IP-adress inte längre att vara tillgänglig för användning. Du måste kontakta vårt supportteam för att ställa in din dedikerade IP-adress igen. Du kommer sannolikt att få en annan IP-adress än den du använde tidigare.

I extremt sällsynta fall kan ExpressVPN förlora rätten att använda en IP-adress på grund av problem med datacenter eller IP-leverantörer. Du kommer att meddelas i appen om detta händer, och vårt supportteam kommer att hjälpa dig att ställa in en ny dedikerad IP.

Tillbaka till toppen

Kan jag köpa flera dedikerade IP-adresser?

Du kan för närvarande bara köpa en dedikerad IP-adress.

Tillbaka till toppen

Kan jag ansluta till min dedikerade IP på flera enheter samtidigt?

Ja, det kan du. Med en ExpressVPN-prenumeration kan du ansluta till din dedikerade IP på upp till åtta olika enheter samtidigt. Dedikerad IP är för närvarande tillgänglig på iOS, Android och Windows, och kommer snart att utökas till fler plattformar.

Tillbaka till toppen

Felsökning

Jag har tappat bort min åtkomstkod

På en mobil enhet som du har ställt in eller låst upp din dedikerade IP på:

1. Öppna ExpressVPN-appen.
  2. Gå till Inställningar > Dedikerad IP.
  3. Tryck på ögonikonen för att visa din åtkomstkod.

Om du har ställt in eller låst upp din dedikerade IP på din dator:

1. Öppna ExpressVPN-appen.
  2. Klicka på Menyikonen. > Dedikerad IP.
  3. Klicka på ögonikonen för att visa din åtkomstkod.

Om du inte kan återställa din åtkomstkod måste du kontakta vårt supportteam. Vi gör vårt bästa för att hjälpa dig, men vi kan inte återställa koden—inte ens med din tillåtelse.

Tillbaka till toppen

Min dedikerade IP fungerar inte

Dedikerade IP-adresser fungerar kanske inte lika bra som delade IP-adresser för strömning eller i länder med hög internetcensur. I extremt sällsynta fall kan du förlora åtkomst till din dedikerade IP på grund av problem med datacenter eller IP-leverantörer. Din dedikerade IP kan också upphöra att fungera om alla dina ExpressVPN-appar är offline i mer än två månader (eller en månad om du har en månadsplan). Du kommer att meddelas i appen i dessa fall, och vårt supportteam kan hjälpa dig att ställa in en ny dedikerad IP.

Om du har problem med din dedikerade IP, vänligen kontakta vårt supportteam för att granska ditt ärende.