Deze handleiding is voor gebruikers die problemen hebben met het streamen van Amazon Prime Video terwijl ze verbonden zijn met de VPN.

Om te voldoen aan de Gebruiksvoorwaarden van Amazon Prime Video en de Servicevoorwaarden van ExpressVPN, moet je verbinding maken met een serverlocatie die overeenkomt met het land waar je je momenteel bevindt.

Spring naar…

1. Wijzig naar een andere VPN-serverlocatie
2. Log uit de Prime Video-app en log opnieuw in
3. Kijk Prime Video via uw browser
4. Neem contact op met de ExpressVPN Support

1. Wijzig naar een andere VPN-serverlocatie

Als je een Amerikaanse gebruiker bent die problemen heeft met het streamen van Prime Video, probeer dan de volgende VPN-serverlocaties in deze volgorde:

1. VS – San Francisco
  2. VS – Washington DC
  3. VS – New York
  4. VS – Los Angeles – 1

Hieronder vind je instructies voor het wijzigen van uw VPN-serverlocatie op:

Als je streamt via de Prime Video-app, moet je deze geforceerd sluiten en opnieuw openen telkens je van locatie verandert. Hieronder vind je instructies voor het geforceerd sluiten van een app op:
iOS: Veeg vanaf de onderkant van het startscherm omhoog en houd je vinger ingedrukt tot er links een voorbeeld van een app verschijnt. Veeg naar de preview van de Prime Video-app en veeg omhoog om de app te sluiten.
Android: Open op je Android-apparaat je multitasking-interface. De manier waarop verschilt per apparaat:
  • Als je apparaat drie pictogrammen onderaan het scherm heeft, tik dan op het pictogram met de drie verticale lijnen of het vierkante pictogram.
  • Als je apparaat een enkele horizontale lijn onderaan het scherm heeft, veeg je omhoog van de onderkant naar het midden van het scherm, houd je de lijn een seconde vast en laat je hem los.

Veeg vervolgens om de preview van de Prime Video-app te vinden en veeg vervolgens om de app geforceerd te sluiten. De richting waarin je moet vegen verschilt per apparaat.

Android TV: Ga naar Instellingen, selecteer Apps en scroll om de Prime Video-app te vinden. Selecteer de app en selecteer vervolgens Geforceerd stoppen.

Fire TV/Fire Stick: Ga naar Instellingen, selecteer Applicaties, selecteer Beheer geïnstalleerde applicaties. Scroll om de Prime Video-app te vinden. Selecteer de app en selecteer vervolgens Geforceerd stoppen.

Apple TV: Dubbelklik op het tv-pictogram op uw afstandsbediening om de momenteel actieve apps te zien. Veeg om de Prime Video-app te vinden en veeg vervolgens omhoog om de app te sluiten.

Als je geen Amerikaanse gebruiker bent die problemen heeft met het streamen van Prime Video, ga dan verder met de volgende stap.

Hulp nodig? Neem contact op met de helpdesk van ExpressVPN en je wordt direct geholpen.

Terug naar boven

2. Log uit de Prime Video-app en log opnieuw in

Als je de Prime Video-app gebruikt, log dan uit, start je apparaat opnieuw op en log weer in.
Hulp nodig? Neem contact op met de helpdesk van ExpressVPN en je wordt direct geholpen.

Terug naar boven

3. Kijk Prime Video via uw browser

Probeer Prime Video te streamen via je browser door naar https://www.primevideo.com/ te gaan en in te loggen met je Amazon Prime-accountgegevens.

Als je problemen ondervindt bij het streamen van Prime Video via je browser terwijl u verbonden bent met de VPN:

1. Download de ExpressVPN browserextensie (beschikbaar voor Windows, Mac en Linux). Om de browserextensie te gebruiken, moet je ook de ExpressVPN-app op je computer hebben geïnstalleerd.
  2. Amerikaanse gebruikers moeten proberen verbinding te maken met de volgende serverlocaties in deze volgorde:
    1. VS – San Francisco
    2. VS – Washington DC
    3. VS – New York
    4. VS – Los Angeles – 1

Gebruikers buiten de VS moeten doorgaan naar de volgende stap.

3. Probeer een andere browser te gebruiken. De ExpressVPN browserextensie is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux, en werkt met Chrome, Firefox, Vivaldi, Chromium, Brave en Microsoft Edge. De ExpressVPN-app moet ook geïnstalleerd zijn.

Hulp nodig? Neem contact op met de helpdesk van ExpressVPN en je wordt direct geholpen.

Terug naar boven

4. Neem contact op met de Support

Als je nog steeds geen Prime Video kunt streamen terwijl je verbonden bent met de VPN, neem contact op met de helpdesk van ExpressVPN

Je kunt ook rechtstreeks een e-mail sturen naar: support@expressvpn.zendesk.com

Terug naar boven

ExpressVPN is geoptimaliseerd om te werken met Prime Video zodat je altijd kunt genieten van online privacy en veiligheid, zonder dat de VPN stoort. Het mag nooit worden gebruikt als middel om auteursrechten te omzeilen, wat strikt in strijd is met onze Servicevoorwaarden. Omdat we niet kunnen zien of controleren wat je doet terwijl je verbonden bent met onze VPN, ben je te allen tijde verantwoordelijk voor de naleving van onze voorwaarden, de Amazon Prime Video Gebruiksvoorwaarden en alle toepasselijke wetten. Naleving vereist dat je je in de VS bevindt tijdens het streamen van Prime Video met ExpressVPN.