Deze gids laat je zien hoe je geavanceerde opties voor ons VPN-protocol Lightway kunt gebruiken.

Ga naar…

Wat zijn Lightway geavanceerde opties?
Hoe gebruik je Lightway geavanceerde opties

Wat zijn Lightway geavanceerde opties?

Een VPN-protocol is de methode waarmee je apparaat verbinding maakt met de servers van ExpressVPN. Hoewel er standaard VPN-protocollen zijn, hebben we ons eigen protocol ontwikkeld die we Lightway noemen. In de ExpressVPN-app kun je kiezen uit verschillende protocolopties (zoals Lightway en OpenVPN) of simpelweg “Automatisch” selecteren voor de optie die wij als meest geschikt voor je apparaat beschouwen.

Lightway geavanceerde opties stellen je in staat om Lightway aan te passen aan je gebruik. Let op dat geavanceerde opties niet essentieel zijn voor het gebruik van de VPN, en de meeste gebruikers zullen een soepele ervaring hebben zonder de instellingen te wijzigen.

Lightway encryptieversleuteling

Encryptieversleutelingen zijn algoritmen die door VPN-protocollen worden gebruikt. Lightway ondersteunt beide encryptieversleutelingen die vaak worden geassocieerd met VPN’s: AES 256 en ChaCha20.

Ons systeem selecteert automatisch de encryptieversleuteling die volgens ons het beste bij je apparaat past. Er zijn echter situaties waarin een andere versleuteling je verbinding zou kunnen versnellen. Deze instelling stelt je in staat om beide versleutelingen te proberen in een poging snellere snelheden te bereiken.

Lightway NAT-heartbeats

Er zijn zeldzame gevallen waarin een VPN-gebruiker merkt dat pushmeldingen voor e-mails of chatberichten niet direct op hun telefoons verschijnen. De vertraging kan betekenen dat, terwijl de gebruiker een apparaat tijdelijk inactief heeft gelaten, de VPN-tunnel ook in een inactieve toestand is gegaan, wat invloed heeft op het ontvangen van meldingen. Let op dat de VPN nog steeds ingeschakeld is, met alle VPN-functionaliteiten en voordelen geactiveerd, inclusief bescherming tegen datalekken.

Met de NAT-heartbeats-instelling ingeschakeld, worden er elke paar seconden kleine datapakketten (heartbeats) door de VPN-tunnel gestuurd om deze volledig actief te houden. Dit betekent dat als er een nieuwe e-mail of bericht naar je apparaat wordt gestuurd, je de pushmelding onmiddellijk ontvangt.

Hoe gebruik je Lightway geavanceerde opties

Opmerking: Lightway encryptieversleuteling opties zijn momenteel beschikbaar in de ExpressVPN-apps voor Android wanneer ingesteld op de Engelse taal en Windows in alle talen. De Lightway NAT-heartbeats-instelling is beschikbaar voor Android wanneer ingesteld op de Engelse taal. Beide komen binnenkort beschikbaar voor iOS, evenals in alle talen. We zijn van plan om de functies ook uit te rollen naar andere platforms.

Op iOS en Android, selecteer het Opties-menu onderaan het startscherm, daarna Andere instellingen > VPN-protocol.
Op Windows, selecteer Opties in het hamburgermenu bovenaan het startscherm, daarna het Protocol-tabblad.

Onder Lightway – UDP of Lightway – TCP, selecteer Geavanceerde opties

Lightway advanced options screenshot.
Op het scherm Geavanceerde opties, kies AES of ChaCha20 om je versleuteling te wijzigen.

Je kunt ook Lightway NAT-heartbeats in- of uitschakelen met de schakelaar.

Heb je hulp nodig? Neem contact op met de helpdesk van ExpressVPN en je wordt direct geholpen.