Tässä oppaassa näytämme, kuinka voit käyttää VPN-protokollamme Lightwayn lisäasetuksia, ja mitä ne oikeastaan onkaan.

Siirry kohtaan…

Mitkä ovat Lightwayn lisäasetukset?
Miten käyttää Lightwayn lisäasetuksia

Mitkä ovat Lightwayn lisäasetukset?

VPN-protokolla on menetelmä, jolla laitteesi yhdistää ExpressVPN:n palvelimiin. Vaikka on olemassa yleisiä VPN-protokollia, olemme kehittäneet oman protokollamme, jota kutsumme Lightwayksi. ExpressVPN-sovelluksessa voit valita useista protokollavaihtoehdoista (kuten Lightway ja OpenVPN) tai yksinkertaisesti voit valita ”Automaattinen” valitaksesi protokollan, jonka arvioimme parhaiten sopivaksi laitteellesi.

Lightwayn lisäasetuksilla voit räätälöidä Lightwayn käyttöä. Huomaa, että lisäasetukset eivät ole välttämättömiä VPN käyttämiseksi, ja useimmilla käyttäjillä kaikki sujuu, niin kuin pitääkin vaihtamatta asetuksia.

Lightwayn salausalgoritmi

Salausalgoritmit ovat VPN-protokollien käyttämiä algoritmeja. Lightway tukee kahta VPN:iin yleisesti liitettyä salausalgoritmia: AES 256 ja ChaCha20.
Järjestelmämme valitsee automaattisesti sen salausalgoritmin, jonka uskomme toimivan parhaiten laitteellasi. On kuitenkin tilanteita, joissa toinen algoritmi voi nopeuttaa yhteyttäsi. Tämä asetus antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla molempia algoritmeja nopeampien nopeuksien saavuttamiseksi.

Lightway NAT -sykäykset

On varsin harvinaista, että VPN-käyttäjä huomaisi, että ilmoitukset sähköposteista tai chat-viesteistä eivät näy heti heidän puhelimissaan. Viive voi johtua siitä, että, kun käyttäjä ei käytä laitetta, niin myös VPN-tunnelointi on siirtynyt lepotilaan, mikä vaikuttaa ilmoitusten vastaanottamiseen. Huomaa kuitenkin, että VPN on edelleen päällä, ja kaikki VPN-toiminnot ja -hyödyt, kuten tietovuotosuoja, ovat käytössä.

Kun NAT-sykäykset -asetus on käytössä, VPN-tunneloinnin kautta lähetetään pieniä datapaketteja (sykäyksiä) muutaman sekunnin välein, jotta se pysyisi täysin aktiivisena. Tämä tarkoittaa, että jos uusi sähköposti tai viesti lähetetään laitteeseesi, saat takuuvarmasti siitä ilmoituksen.

Miten käyttää Lightwayn lisäasetuksia

Huom: Lightwayn salausalgoritmien asetukset ovat tällä hetkellä saatavilla ExpressVPN-sovelluksissa Androidilla, kun kieliasetuksena on englanti, ja Windowsilla kaikilla kielillä. Lightway NAT-sykäykset ovat saatavilla Androidille, kun kieliasetuksena on englanti. Molemmat ominaisuudet ovat tulossa pian iOS:lle sekä myös kaikille kielille. Aiomme laajentaa ominaisuuksia myös muille alustoille.

iOS- ja Android-laitteilla valitse Asetukset -valikko kotinäytön alareunasta, sitten Muut asetukset > VPN-protokolla.
Windowsilla valitse Asetukset valikosta kotinäytön yläreunasta, sitten etsi Protokolla -välilehti.

Valitse Lightway – UDP tai Lightway – TCP kohdasta Lisäasetukset

Lightway advanced options screenshot.
Lisäasetukset-näytössä valitse AES tai ChaCha20 muuttaaksesi salausalgoritmia.

Voit myös ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä Lightway NAT -sykäykset asetuksista.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN tukitiimiin saadaksesi välitöntä apua.